De Speelotheek

Wat is een speelotheek?

Bij Speelotheek De Bilt kan je speelgoed lenen voor jouw kinderen, kleinkinderen of oppaskinderen. Het werkt net zoals een bibliotheek, alleen leen je speelgoed in plaats van boeken. Tegen een kleine vergoeding leen je voor jouw kind speelgoed, spellen of puzzels.

Kinderen ontwikkelen zich ontzettend snel en houden van nieuwe dingen. Daardoor is speelgoed vaak maar een tijdje echt interessant. Als je steeds nieuwe spullen moet aanschaffen kan dat kostbaar worden en is ook niet al te best voor het milieu. Een hele fijne oplossing kan dan de speelotheek zijn. Voor de prijs van een goede lego set kun je in één jaar met 40 verschillende stuks speelgoed spelen. En mocht er wat tussen zitten waar je kind wel verliefd op wordt weet je zeker dat zelf kopen goede keus is.

Zeker tijdens de eerste levensjaren van je kind gaat zijn of haar ontwikkeling ontzettend hard. Hij of zij leert veel en spelen is daar ontzettend belangrijk voor. Ze leren met fantasiespel de wereld beter begrijpen en bootsen de echte wereld na. Vaak is daar niet zo gek veel voor nodig. Mama of papa nadoen met een pollepel en een pan kan een prachtig spel zijn. Aanvullend speelgoed aanbieden kan je helpen je kind verder uit te dagen om de wereld te ontdekken.

Tegenwoordig is veel “wegwerp” speelgoed te koop. Dat kost niet veel maar is ook na een paar keer gebruiken al kapot. Dat is zonde! Wij zijn groot voorstander van de deeleconomie en wij doen ons best om mensen bewuster met spullen om te laten gaan. Doe je mee?